Hruškovo-jablkový koláč

73
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

Těsto :
150 g hladké mouky
1,5 lžíce práškového cukru
125 g másla
1 lžíce studené vody
Náplň :
4 – 5 jabĺek
5 hrušek
1 hrst rozinek
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce medu
1 lžička skořice
Na posypání:
4 lžíce nahrubo pomletých mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Prísady na cesto zmiesime a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň.


    Zobrazit celý recept

  2. Na náplň narežeme hrušky a jablká na drobné kocôčky, pridáme hrozienka, med, šťavu a škoricu a premiešame.

  3. Cesto rozložíme do nízkej okrúhlej formy tak, aby sme mali asi 1 cm vysoký okraj. Vložíme náplň a trocha ju pritlačíme. Posypeme sekanými mandľami.

  4. Pečieme pri strednej teplote asi 25 – 30 minút.