
Suroviny
680ml hotové ovocné hmoty
- 3 větší tvrdší hrušky
- 1 sáček Galaretky s angreštovou příchutí nebo ochucená, oslazená sypká želetina zakoupena v Lidlu
- šťáva z 1 citrónu
- 400 ml vody
- Na dozdobení:
- pár, hruškových plátků
- čokoládový topping
- dále budeme potřebovat
- silikonové formičky na muffiny nebo jiné tvořítka
- potravinářská folie
Postup přípravy receptu
-
Formičky, nebo misky ve kterých budeme “hruškové mlsání“ chladit vyložíme potravinářskou folií, nebo sáčkem, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme.
-
Do hrnce dáme 400ml vody a uvedeme k varu.
-
Hrušky opláchneme, oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny. Vyřízneme jadřince a hrušky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
-
Nastrouhané hrušky dáme na 5minut do vařící vody a poté odstavíme ze sporáku.
-
Přidáme citronovou šťávu, želatinu a přibližně 3minuty mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.
-
Ihned plníme do připravených formiček. Vidličkou náplň malinko urovnáme a dáme na 4hodiny vychladit do lednice. Nevadí, pokud necháme uležet do druhého dne.
-
Po vychlazení vyklopíme na talíř a dozdobíme.
Poznámka od kuchařky
Mám doma dospělého mlsouna. Protože nejsem v pečení sladkostí dost zručná, tak sem tam dělám tyto želatinovo-ovocné rychlovky. Podobně dělávám s višňovým kompotem a galaretkou s višňovou příchutí, nebo něco jahodového:-)V létě s použitím čerstvého ovoce. Galaterku s příchutí višeň,jahoda a angrešt mívají běžně v Lidlu. Cena se pohybuje od 10 do 14,-kč.
Doufám,že to nebudete brát jako reklamu na určitý výrobek. Dávám to zde hlavně pro nenáročnou přípravu s chutným výsledkem:-)
Do podobných přidávám opravdu velice podobný recept:-)