Hruškové mlsání

49
- reklama -

Suroviny
680ml hotové ovocné hmoty

3 větší tvrdší hrušky
1 sáček Galaretky s angreštovou příchutí nebo ochucená, oslazená sypká želetina zakoupena v Lidlu
šťáva z 1 citrónu
400 ml vody
Na dozdobení:
pár, hruškových plátků
čokoládový topping
dále budeme potřebovat
silikonové formičky na muffiny nebo jiné tvořítka
potravinářská folie

Postup přípravy receptu

  1. Formičky, nebo misky ve kterých budeme “hruškové mlsání“ chladit vyložíme potravinářskou folií, nebo sáčkem, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme 400ml vody a uvedeme k varu.

  3. Hrušky opláchneme, oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny. Vyřízneme jadřince a hrušky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  4. Nastrouhané hrušky dáme na 5minut do vařící vody a poté odstavíme ze sporáku.

  5. Přidáme citronovou šťávu, želatinu a přibližně 3minuty mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.

  6. Ihned plníme do připravených formiček. Vidličkou náplň malinko urovnáme a dáme na 4hodiny vychladit do lednice. Nevadí, pokud necháme uležet do druhého dne.

  7. Po vychlazení vyklopíme na talíř a dozdobíme.

Poznámka od kuchařky

Mám doma dospělého mlsouna. Protože nejsem v pečení sladkostí dost zručná, tak sem tam dělám tyto želatinovo-ovocné rychlovky. Podobně dělávám s višňovým kompotem a galaretkou s višňovou příchutí, nebo něco jahodového:-)V létě s použitím čerstvého ovoce. Galaterku s příchutí višeň,jahoda a angrešt mívají běžně v Lidlu. Cena se pohybuje od 10 do 14,-kč.

Doufám,že to nebudete brát jako reklamu na určitý výrobek. Dávám to zde hlavně pro nenáročnou přípravu s chutným výsledkem:-)

Do podobných přidávám opravdu velice podobný recept:-)