
- reklama -
Suroviny
na 1 porci jednu hrušku
- pěkně zralé hrušky
- rozválené lístkové těsto
- skořicový cukr
- vejce na potření
- zavařenina
- zmrzlina
- šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.
-
Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí.
-
Na talíři naplníme vykrojený jadřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku.
Poznámka od kuchařky
Na porci jsem počítala jednu hrušku.
Dezert není nijak přeslazený a je hotový za pár minut. Navíc může v chladnu jako polotovar počkat, až se uvolní trouba a pak být předložen posuzovatelům jako horký a naprosto čerstvý 🙂
Kuchařka: senky









