- reklama -
Suroviny
- 160 g vody
- 70 g měkkého sádla
- 80 g cukru
- špetka soli
- 400 g hladké mouky
- 15 g droždí
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- lžíce pudinku Creme Olé
- 2 lžíce cukru
- 300 ml hruškových povidel
- Posýpka:
- polohrubá mouka
- moučkový cukr
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které necháme přibližně hodinu kynout a zatím si nachystáme tvarohovou náplň a posýpku.
-
Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, kam ho pak na pečící papír nebo fólii uložíme.
Potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout. -
Vykynuté upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/25-35 minut).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/hruscak-s-tvarohem/
Kuchařka: cathleen