- reklama -
Suroviny
24 porcí
- 3 hrnky polohrubé mouky (1/4 litrové)
- 2 hrnky krystalového cukru
- 2 celá vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1,5 hrnku mléka
- 3 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 prášek do perníku
- 1 lžička perníkového koření
- Náplň:
- švestková marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smíchat v míse a vylít na vysoký plech s pečícím papírem.
-
Pomyslně rozdělte na jednotlivé řezy, jak budete krájet po upečení a doprostřed každého dejte lžičku švestkové marmelády.
-
Dejte péct na 180 stupňů asi na 35-40 minut, podle vaší trouby.
-
Po vychladnutí povrch ozdobte dle možností a chuti. Já sypala jen cukrem a pro ozdobu přes lístečky a dala na každý lískový oříšek. Perník je velmi chutný.
Kuchařka: bubutop