- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 3/4 hrnku oleje
- 3/4 – 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 pudingový prášek-pravá vanilka smetanová od Dr. Oetker
- špetku soli
- Na tvarohovou náplň:
- 250 g měkkého tvarohu ( ne ve vaničce)
- 1 vejce
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kelímek zakysané smetany
- šťáva z půlky citronu
- 1 pudingový prášek-pravá vanilka smetanová od Dr. Oetker
- Dále budeme potřebovat čerstvé ovoce (dala jsem červený rybíz a jahody
- tuk na vymazání formy
- kokos na vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si očistíme ovoce.
-
Do mísy dáme tvaroh, vejce, oba cukry, zakysanou smetanu a řádně promícháme.
Postupně přidáváme pudingový prášek a stále mícháme. V náplni by neměly být
hrudky. -
Ve druhé míse si smícháme veškeré sypké ingredience, přidáme vejce, mléko,
citronovou šťávu, olej a umícháme hladké těsto. (Těsto nesmí být příliš
řídké, ale ani tuhé.) -
Vymažeme a vysypeme plech, do kterého nalijeme těsto. Na těsto dáme
tvarohovou náplň a poklademe ovocem. -
Vložíme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme asi jednu hodinu. Doba pečení je
informativní.
Poznámka od kuchařky
Hrnek-300 ml
Kuchařka: suslajda