Hrnkový koláč s rebarborou

152
- reklama -

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1/2 – 3/4 hrnku vlažného mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
rebarbora nebo jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve oloupeme rebarboru a nakrájíme na kousky. Zalijeme ji vřelou vodou a necháme chvíli stát, pak vodu slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, promícháme přidáme olej, žloutky a vlažné mléko a promícháme. Ušleháme bílky na tuhý sníh a opatrně vmícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe rebarborou, pocukrujeme a posypeme drobenkou.

  3. Drobenka: mouka, cukr, máslo

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C do zlatova.