- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 3 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 – 3/4 hrnku vlažného mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- rebarbora nebo jiné ovoce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve oloupeme rebarboru a nakrájíme na kousky. Zalijeme ji vřelou vodou a necháme chvíli stát, pak vodu slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, promícháme přidáme olej, žloutky a vlažné mléko a promícháme. Ušleháme bílky na tuhý sníh a opatrně vmícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe rebarborou, pocukrujeme a posypeme drobenkou.
-
Drobenka: mouka, cukr, máslo
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C do zlatova.
Kuchařka: alena.kyp