
- reklama -
Suroviny
- 210 g polohrubé mouky
- 4 žloutky
- 330 ml zakysané smetany
- sůl
- kudrnatá petrželka (já dala pažitku, petrželka nebyla po ruce)
- smažená cibulka
- máslo
- hrubá mouka na vymazání hrnků
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku se solí. Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a nasekanou pažitkou. Žloutky se smetanou vlijeme do mísy k mouce a smícháme.
-
Hrnky vymažeme a vysypeme. Těsto nalijeme do hrnků, které dáme do hrnce.
-
Do poloviny hrnků nalijeme vařící vodu, vaříme přikryté pokličkou 30-40 min, záleží na velikosti hrnků.
-
Hotové knedlíky vyndáme z vody, vyklopíme z hrnků, nakrájíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Rytmus života, Nejchutnější recepty.
A jedna rada : dávejte do rovných hrnků, já dala do kulatých a šlo to špatně vyklopit, musela jsem si pomoct nožem.
Kuchařka: suslajda