
Suroviny
xx
- 3 vajíčka
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 balíčku prášek do pečiva
- 2 lžičky kakaa
- 1 kompot (já jsem použila merunky)
- 1 hrnek (250 ml)
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce smícháme s cukrem,přilijeme vlažné mléko(promícháme),olej(promícháme)a nakonec mouku s práškem do pečiva.
-
3/4 těsta vylijeme na vymastěný a vysypaný plech,zbylé těsto smícháme s kakaem a libovolně ho naneseme(nalijeme)na světlé těsto.
-
Poklademe ovocem (ovoce by mělo být dobře okapané) a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Buchtu necháme vychladnou.
Poznámka od kuchařky
Já na vychladlou buchtu dávám ještě uvařenou želatinu z kompotové štávy a pudinku.
Postup na želatinu:
0,5 litru kompotové štávy(pokud tolik není,dolijeme vodou)
1 vanilkový pudink v prášku
můžeme přisladit,pokud dáváte kyselejší ovoce
Uvaříme stejně jako pudink.
Vznikne nám želatina,kterou nalijeme na buchtu a necháme pořádně ztuhnout.
Buchta je moc dobrá,mokrá a hlavně bez vážení(tudíž rychlá).
Doporučuji!!!