Hrnková bábovka „mrkev-ananas“

133
- reklama -

Suroviny

4 vejce
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku ananasové šťávy
4 jemně strouhané mrkve
malá plechovka ananasu
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
pomerančová kůra (může se vynechat)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vyšleháme sníh ze 4 bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Žloutky vyšleháme s moučk. a vanilk. cukrem, zašleháme postupně olej, ananasovou šťávu, potom přimícháme citr./pomer. kůru, mrkev, najemno nakrájený ananas a mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.

  3. Nakonec zlehka přimícháme sníh.

  4. Pečeme min. 1 hodinu na 175 st., ke konci můžeme zvýšit teplotu na 190 st. Teplota doby pečení je orientační, protože já peču s horkovzduchem a každá trouba peče jinak.

  5. Po upečení zkusit nejdříve špejlí, jestli je upečeno. Nechat vychladnout ve formě.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá rád suché bábovky, tak tuto doporučuji.

Chuťově je to něco mezi afrika řezy a ananasovými řezy.