- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku ananasové šťávy
- 4 jemně strouhané mrkve
- malá plechovka ananasu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- pomerančová kůra (může se vynechat)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve vyšleháme sníh ze 4 bílků.
-
Žloutky vyšleháme s moučk. a vanilk. cukrem, zašleháme postupně olej, ananasovou šťávu, potom přimícháme citr./pomer. kůru, mrkev, najemno nakrájený ananas a mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
-
Nakonec zlehka přimícháme sníh.
-
Pečeme min. 1 hodinu na 175 st., ke konci můžeme zvýšit teplotu na 190 st. Teplota doby pečení je orientační, protože já peču s horkovzduchem a každá trouba peče jinak.
-
Po upečení zkusit nejdříve špejlí, jestli je upečeno. Nechat vychladnout ve formě.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá rád suché bábovky, tak tuto doporučuji.
Chuťově je to něco mezi afrika řezy a ananasovými řezy.
Kuchařka: jahoda