
Suroviny
12ks
- 1 hrníček celozrnné špaldové mouky (150 g)
- 0,3 hrníčku nebělené pšeničné mouky hladké (50 g)
- 0,5 hrníčku třtinového cukru very dark (100 g)
- 3/4 hrníčku rostlinného mléka (150 ml)
- 1/4 hrníčku oleje (50 g)
- 1 vejce
- 2 lžičky bio kypřícího prášku
- 1/2 vanilkového lusku
- špetka soli
- 6 dílků hořké čokolády (Vivani)
- 80 g jahod
- Drobenka:
- 30 g mletých mandlí
- 15 g celozrnné špaldové mouky
- 15 g třtinového cukru (very dark)
- 15 g oleje
Postup přípravy receptu
-
V misce promícháme suché ingredience (oba druhy mouky, cukr, kypřící prášek a špetku soli). V druhé misce si smícháme vejce s olejem, mlékem a vanilkovou dření. Nyní pomalu a opatrně za stálého míchání přisypáváme suchou směs do té mokré.
-
Jakmile je těsto krásně hladké, můžeme ho rozdělit do formiček. Já použila papírové košíčky, které jsem ovšem vložila do nepřilnavé formy na muffiny, aby si udržely pěkný tvar a nerozjely se do stran.
-
Jakmile máme těsto ve formičkách, do každého muffinku vložíme půl kostičky čokolády. Měla by být ponořená v těstě, ale ne až u dna.
-
Nahoru položíme kousky jahod (já dala 3 kousíčky, aby těsto nebylo po upečení příliš mokré a aby nám ho jahody nezmáčkly dolů). Nakonec už jen posypeme drobenkou a pečeme 20-25 minut při 175°C.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…
Jak se zrodil tento recept vlastně ani netuším. Dostala jsem strašnou chuť na muffinky, tak jsem zkrátka smíchala, co dům dal. Je to hrníčkový recept, ale pro jistotu v závorce uvádím orientační gramáž.









