
- reklama -
Suroviny
- 300 g borůvek
- 250 g tvrdého tvarohu
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- hrubá mouka na vysypání
- sádlo na vymazání
- voda
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme žloutky, mouku, mléko a špetku soli. Vypracujeme těsto. Z bílků ušleháme sníh, který do těsta vmícháme. Hrnky o objemu 250 ml vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
-
Do každého hrnečku vkládáme vrstvu těsta a následně vrstvu čistých borůvek, dokud není hrnek zaplněn do 3/4. Poslední vrstva musí být těsto.
-
Do širokého hrnce vložíme pařák, na něj naskládáme hrnky. Zalijeme vodou do poloviny výšky hrnečků. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 30 minut od bodu varu.
-
Hotové knedlíky vyndejte z hrnečků, nakrájejte na plátky. Ozdobte strouhaným tvarohem, posypte cukrem a polijte rozpuštěným máslem.
Kuchař: dextra









