
- reklama -
Suroviny
- 6 vajec
- 6 lžic krupicového cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- kiwi
- Šlehačkový krém:
- 1 šlehačka
- 2 zakysané smetany
- moučkový cukr dle chuti
- Rosol:
- 2 hrníčky vody
- 1 balíček vanilkového pudinku
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme mouku.
-
Těsto na vymazaném a vysypaném plechu upečeme.
-
Po vychladnutí piškot potřeme šlehačkovým krémem a poklademe oloupanými a na kolečka nakrájenými kiwi.
-
Nakonec přelijeme rosolem.
-
Šlehačkový krém : ušlehanou šlehačku lehce promícháme se zakysanou smetanou a podle chuti dosladíme.
-
Rosol: 2 hrnky vody, 1 balíček pudinkového prášku povaříme do zhoustnutí a necháme prochladnout. Podle chuti pak dosladíme.
Poznámka od kuchařky
Piškot jsem pekla na 160°C zhruba 15-20 minut.
Dobrou chuť 🙂
Kuchařka: MiskaM









