Hrníčkové kiwi řezy

241
- reklama -

Suroviny

6 vajec
6 lžic krupicového cukru
6 lžic polohrubé mouky
kiwi
Šlehačkový krém:
1 šlehačka
2 zakysané smetany
moučkový cukr dle chuti
Rosol:
2 hrníčky vody
1 balíček vanilkového pudinku
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme mouku.

  2. Těsto na vymazaném a vysypaném plechu upečeme.

  3. Po vychladnutí piškot potřeme šlehačkovým krémem a poklademe oloupanými a na kolečka nakrájenými kiwi.

  4. Nakonec přelijeme rosolem.

  5. Šlehačkový krém : ušlehanou šlehačku lehce promícháme se zakysanou smetanou a podle chuti dosladíme.

  6. Rosol: 2 hrnky vody, 1 balíček pudinkového prášku povaříme do zhoustnutí a necháme prochladnout. Podle chuti pak dosladíme.

Poznámka od kuchařky

Piškot jsem pekla na 160°C zhruba 15-20 minut.

Dobrou chuť 🙂