
- reklama -
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu (může být ve vaničce i v alobalu)
- 2 vejce
- 100 g oleje
- 0,5 hrnku moučkového cukru
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce citronové kůry nebo pomerančové
- hrst rozinek
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, olej, rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Pokud je tvaroh hustý, naředíme cca 2 lžícemi mléka.
-
Dále přidat rozinky, kůru.
-
Polovinu těsta je možné obarvit kakaem.
-
Těsto vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, péci v rozpálené troubě na 150-160 stupňů, cca 60 minut – vyzkoušíme špejlí.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem silikonovou formu, takže jsem nevymazala a šla krásně vyklopit. Ve velké formě bude tak do 3/4 výšky.
Těsto se mi zdálo husté, ale výsledek byl výborný. Měla jsem polotučný tvaroh ve vaničce a mléko jsem nepřidávala.
Kuchařka: hemriettas