
- reklama -
Suroviny
veka, nebo pecen
- 1,75 hrnku vlažné vody dolijeme (aby byly 2 hrnky)
- 1/4 hrnkem mléka
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek žitné celozrnné mouky
- 1 hrnek pšeničné hladké chlebové mouky
- 1 lžíce kmínu
- 2 lžíce anýzu
- 1 kostka droždí
Postup přípravy receptu
-
Do pečící trouby nandáme suroviny tak, jak jsou napsané za sebou a spustíme program těsto s kynutím. Pak těsto dáme na vál, trochu prohněteme a utvoříme tvar jaký chceme (pekla jsem v Římském hrnci) a necháme ještě tak 30 minut i víc kynout.
-
Před pečením ho potřeme smíchaným octem s vodou, dáme péct do trouby a během pečení ještě 2x potřeme. Po upečení chleba vyndáme, potřeme olejem, necháme vychladnout a můžeme krájet.
Poznámka od kuchařky
Chlebík je dost dobrý.
Kuchařka: Bibinka