- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 400 g kuřecích prsou
- 400 ml smetany
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce čerstvého nasekaného estragonu
- 1 lžíce jáhlové mouky
- 1 lžíce bílého jogurtu
- hrst čerstvé cibulové natě
- špetka drceného kmínu
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a prolisujte 3 česneky. Maso smíchejte s česnekem a solí a nechte aspoň půl hodiny odležet.
-
V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli najemno. Když začne cibule chytat zlatavou barvu, přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Opepřete, okmínujte a přidejte mouku a kari, chvíli společně restujte.
-
Zalijte smetanou a nechte chvíli provařit. Přidejte nasekaný estragon a prolisovaný stroužek česneku. Vše zamíchejte a přidejte lžíci jogurtu. Jogurt rozsekne sladkou chuť smetany a dodá jí svěžejší chuť.
-
Pokud je omáčka moc hustá, rozřeďte mlékem.
Servírujte s rýží a čerstvě nasekanou cibulovou natí.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne