
Suroviny
10-15 porcí
- 1/2 másla
- 5 lžic hnědého cukru
- 2 vajíčka
- hrst nasekaných mandlí
- cca 2 hrnky hl. mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- na náplň:
- asi 1/4 másla
- 1/2 hrnku cukru
- tabulka čokolády
- hrst nasekaných ořechů
- asi 100 ml Salka
- rum na pokapání
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout.
-
Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout.
-
Do kastrůlku dáme máslo s cukrem a svaříme na hustou karamelovou hmotu. Necháme částečně vychladnout.
-
Připravíme si vymaštěný a vysypaný pekáček. Na toto množství opravdu ten nejmenší. Já mám jeden cca 20 x 15 cm. Pokud nemáte, namačkejte těsto jen tak, jak vám to vyjde, nebo dvojitou dávku.
-
Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu namačkáme na dno pekáčku a postříkáme cik – cak hustou hmotou, Salkem a posypeme ořechy a čokoládou na hrubo nasekanou.
-
Přidáme druhou polovinu těsta a necháme pár minut odpočinout. Pečeme dozlatova na 200°C.
-
Vychladíme, posypeme cukrem a pokapeme rumem.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/