- reklama -
Suroviny
- 50 g mandlí
- 50 g kešu
- 50 g lískových ořechů
- 50 g pekanových ořechů
- 70 g vlašských ořechů
- 50 g para ořechů
- 2 lžičky slunečnicového oleje s chilli
- himalájská sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte si troubu na 180°C.
-
Para ořechy rozkrojte na třetiny (menší kousky na poloviny) aby se opražily rovnoměrně společně s ostatními typy.
-
Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozvrstvěte ořechy tak, aby se vzájemně nepřekrývaly.
-
Vložte je do rozehřáté trouby asi tak na 6 minut, až na povrchu zezlátnou a krásně se rozvoní.
-
Horké ořechy přesuňte do větší mísy a zakápněte 2 lžičkami chilli oleje.
-
Osolte je čerstvě mletou himalájskou solí podle vlastní chuti.
-
Podávat můžete ještě teplé, ale chutnají i za studena (uchovávejte je v dobře těsnící uzavřené nádobě).
Poznámka od kuchařky
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/pikantni-orechy-s…
Kuchař: K@tka