
- reklama -
Suroviny
pouze pro 2 osoby
- 2 ks hřibů
- 4 ks vajec
- 100 g hladké mouky
- troška mléka
- sůl
- pepř
- olej
- 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Dojdeme do lesa pro dva přiměřené hřiby, pokrájíme na centimetrové plátky, na prkénko nasypeme sůl, každý plátek lehce vmačknem do soli.
-
Z ostatních ingrediencí (bez oleje) ušleháme těstíčko husté asi jako na lívance, v pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, každý plátek v těstíčku omočíme a ihned vkládáme do oleje.
-
Postupně smažíme do zlatohněda. Podáváme s bramborami nebo lépe s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
S prdopečem je těstíčko krásně chrumkavé (CZ – křupavé :-))
Kuchař: Tom Beyk









