- reklama -
Suroviny
- 1 kg mix hřibů (nejvíc praváků)
- 25 dkg cibule
- 87 dkg zelené papriky
- 20 dkg protlaku
- 2 dcl oleje
- 1 dcl octu
- 7 dkg cukru
- 1,7 dkg soli
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a pokrájené houby dusíme na vodě 5-10 minut, poté slijeme přebytečnou vodu a přidáme ostatní ingredience. Plníme do sklenic a zavařujeme 1-1,5 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Já si recept upravila na 2,5 kg takto: 1 velká cibule, 3 papriky (může být i červená), 500 ml protlaku, (přidala jsem i trochu pikantního kečupu), 4 dcl oleje, 2,5 dcl octu, 20dkg cukru, 2-3 lžíce soli (dle gusta)…plním do 400ml sklenic od tatarky – 10ks.
Kuchařka: Katerina Valigurova