
- reklama -
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 140 g másla
- 140 g cukru moučka
- 1 žloutek
- 1 lžíce medu
- čokoláda
- cukrové zdobení
Postup přípravy receptu
-
Prosejeme mouku na vál, přidáme také med, cukr, změklé máslo rozdrobené na kousky a žloutek. Vše smícháme ve vlažné těsto. Necháme chvíli v ledničce.
-
Poté těsto vyválíme na tenčí plát a vykrajujeme z něj hříbky pomocí formičky. Hříbky dáváme na plech s papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova při 170°C.
-
Po upečení necháme vychladnout. Hlavičku zchladlých hříbků zdobíme čokoládou a spodní část cukrářskými ozdobami.
Poznámka od kuchařky
Můžeme také slepovat marmeládou nebo jiným krémem.
Kuchař: dextra









