
- reklama -
Suroviny
- 350 g hříbků
- 150 g zakysané smetany
- 200 g celeru
- 1 menší petržel
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1,5 l zeleninového vývaru
- šťáva z jednoho citronu
- sypký bobkový list
- snítka tymiánu
- máslo podle potřeby
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme plátky česneku, cibuli, nakrájenou zeleninu a pokrájené houby.
Přidáme sůl, pepř a podusíme do měkka. -
Pár podušených plátků hub dáme stranou a použijeme je nakonec na ozdobu krému.
Když se částečně tekutina vydusí, zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme sypký bobkový list, snítku tymiánu a povaříme cca 25 minut. -
Odebereme trochu sosu, do kterého nalijeme zakysanou smetanu, rozšlehanou s moukou a krátce povaříme.
-
Polévku tyčovým mixerem rozmixujeme na hladký krém, dochutíme pepřem solí a citronovou šťávou.
Na talířích krémovou polévku dozdobíme plátky hříbků a snítkou petrželky.
Kuchařka: Ivace64









