Hříbková“lahůdková“polévka

133
- reklama -

Suroviny
1 litr polévky

plátek másla
cca 5ks svazek lahůdkové cibulky
2 menší brambory
2 hřiby “babky“ nebo jiné suchohřiby
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř podle chuti
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém tuku s kmínem orestujeme lahůdkovou cibulku nakrájenou i s natí na silnější kolečka. Přidáme na drobné kostičky nakrájené brambory, nožky hříbků, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme 5 minut.

  2. Poté přidáme nakrájené hřiby a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme posypané petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Hříbky nerostou a ty dva větší, které manžel našel, byly po dešti dost nasáklé vodou a na sušení se nehodily. Cibulku jsem také neměla do čeho dát, tak alespoň se vše zužitkovalo do polévky. I bez zásmažky byla dobrá:-)