
- reklama -
Suroviny
1 litr polévky
- plátek másla
- cca 5ks svazek lahůdkové cibulky
- 2 menší brambory
- 2 hřiby “babky“ nebo jiné suchohřiby
- 1/2 lžičky celého kmínu
- sůl
- mletý pepř podle chuti
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém tuku s kmínem orestujeme lahůdkovou cibulku nakrájenou i s natí na silnější kolečka. Přidáme na drobné kostičky nakrájené brambory, nožky hříbků, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme 5 minut.
-
Poté přidáme nakrájené hřiby a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme posypané petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Hříbky nerostou a ty dva větší, které manžel našel, byly po dešti dost nasáklé vodou a na sušení se nehodily. Cibulku jsem také neměla do čeho dát, tak alespoň se vše zužitkovalo do polévky. I bez zásmažky byla dobrá:-)
Kuchařka: Anna Kocikova