
- reklama -
Suroviny
- 250 g hříbků
- 4 sušená rajčata naložená v oleji s česnekem a bylinkami
- 1 malá cibule
- 100 g slaniny
- 200 ml sladké smetany
- čerstvá bazalka
- kousek másla
- špetka drceného kmínu
- 1 bobkový list
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a následně slaninu.
-
Přidáme pokrájené hříbky a sušená rajčata, podlijeme cca 2PL vody, okořeníme, osolíme a dusíme asi 10 minut.
-
Pak přilijeme smetanu, provaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme posekanou bazalku. Omáčka je vhodná na těstoviny, popř. k masu.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea