Hříbková omáčka se sušenými rajčaty

57
- reklama -

Suroviny

250 g hříbků
4 sušená rajčata naložená v oleji s česnekem a bylinkami
1 malá cibule
100 g slaniny
200 ml sladké smetany
čerstvá bazalka
kousek másla
špetka drceného kmínu
1 bobkový list
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a následně slaninu.

  2. Přidáme pokrájené hříbky a sušená rajčata, podlijeme cca 2PL vody, okořeníme, osolíme a dusíme asi 10 minut.

  3. Pak přilijeme smetanu, provaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme posekanou bazalku. Omáčka je vhodná na těstoviny, popř. k masu.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/