
- reklama -
Suroviny
- 150 ml vody
- lžička cukru
- 7-8 g čerstvého droždí
- 2 trojúhelníčky taveného sýra
- 4 lžíce oleje
- 340 g hladké mouky
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme vykynout.
-
Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme vejcem a nakrájíme na proužky, které přeneseme na plech – pokud máme, můžeme uložit příčně na bagetový plech (a tak upečeme hrbaté tyčky).
-
Po nakynutí posypeme semínky nebo i hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C).
Poznámka od kuchařky
Nemáte-li bagetový plech a chcete tyčky „zhrbatit“, podložte je na několika místech naolejovanými trubičkami .
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen