Hráškový nákyp

59
- reklama -

Suroviny

350 g čerstvého nebo mraženého hrášku
100 g másla
4 vejce
50 g polohrubé mouky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
na ozdobu
2 vejce natvrdo
anglická slanina
může být i strouhaný sýr
opražená sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Nasypte do kastrolu 250 g hrášku, zalijte ho vodou, aby byl sotva ponořený, vařte 15 minut a rozmixujte.

  2. Utřete 100 g másla se 4 žloutky, špetkou soli a pepře. Vmíchejte prochladlý, rozmixovaný hrášek, zbytek celých hrášků, mouku, lisovaný česnek, dosolte podle své chutí a nakonec sníh z bílků.

  3. Těstem naplňte máslem vymazanou nákypovou formu (doporučuji s hladkými stěnami, z bábovkové nejde ideálně vyklápět) uzavřete pokličkou nebo alobalem, postavte do hrnce s horkou vodou a vařte cca 60 minut.

  4. Vyklopte na mísu, ozdobte vejci, slaninou, semínky – nebo podle své chuti