
- reklama -
Suroviny
- 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 100 g másla
- 4 vejce
- 50 g polohrubé mouky
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- na ozdobu
- 2 vejce natvrdo
- anglická slanina
- může být i strouhaný sýr
- opražená sezamová semínka
Postup přípravy receptu
-
Nasypte do kastrolu 250 g hrášku, zalijte ho vodou, aby byl sotva ponořený, vařte 15 minut a rozmixujte.
-
Utřete 100 g másla se 4 žloutky, špetkou soli a pepře. Vmíchejte prochladlý, rozmixovaný hrášek, zbytek celých hrášků, mouku, lisovaný česnek, dosolte podle své chutí a nakonec sníh z bílků.
-
Těstem naplňte máslem vymazanou nákypovou formu (doporučuji s hladkými stěnami, z bábovkové nejde ideálně vyklápět) uzavřete pokličkou nebo alobalem, postavte do hrnce s horkou vodou a vařte cca 60 minut.
-
Vyklopte na mísu, ozdobte vejci, slaninou, semínky – nebo podle své chuti
Kuchařka: hosta