Hráškový krém s kořeněnými krutony a slaninou

52
- reklama -

Suroviny
4 porce

50 g másla
2 šalotky
2 brambory
400 g čerstvého nebo mraženého hrášku
150 g plátkové slaniny
0,5 l zeleninového vývaru
Na krutony:
4 plátky veky
1 lžička mleté skořice
špetka mletého chilli
30 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte najemno a nechejte ji zesklovatět v hrnci na kousku másla. Přidejte na kousky pokrájené, oloupané brambory a hrášek a vše orestujte doměkka. Pak směs zalijte vývarem a přímo v hrnci hrášek rozmixujte ponorným mixérem a polévku přeceďte ještě přes jemný cedník.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím nakrájíme veku na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přihodíme kostky veky, zasypeme skořicí a chilli dle chuti. Restujeme dozlatova a dáme při servírování polévky, až úplně nakonec.

  3. Na suchou pánev položte plátky libové slaniny a z obou stran ji opečte, vzniknou tak slaninové chipsy, kterými polévku při servírování dozdobíte.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/