
- reklama -
Suroviny
- Hráškový krém:
- 400 g mraženého hrášku
- 5 brambor
- sůl
- pepř
- vývar (nebo voda + bujón)
- smetana 33%
- Pikantní pečivo:
- plát listového těsta
- dijonská hořčice
- 120 g gorgonzoly
- 6 plátků swarzwaldské šunky
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.
-
Plát těsta rozválíme a potřeme dijonskou hořčicí, posypeme rozdrobenou gorgonzolou, polovinu poklademe plátky šunky a těsto přehneme přes sebe. Dlaněmi stlačíme a nakrájíme na širší pruhy. Každý pruh 3x zatočíme. Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 15-20 minut.
Kuchařka: RubyRom