Hráškovo-sýrový krém

56
- reklama -

Suroviny

500 g mraženého hrášku
100 g taveného sýra
600 ml vody +-
sůl
2 stroužky česneku
2 krajíce chleba (na krutony)
150 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme mražený hrášek, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme téměř do měkka. Trochu hrášku si scedíme a dáme bokem na ozdobu. Do hrnce přidáme tavený sýr, provaříme.

  2. Odstavíme z ohně. Česnek očistíme, utřeme, přidáme k hrášku do hrnce a vše rozmixujeme dohladka. Podle chuti můžeme dosolit.

  3. Na chlebové krutony si nakrájíme starší chléb na kostičky, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, pokropíme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, dokud se neopeče do světle hněda. Nezapomeneme promíchávat.

Poznámka od kuchařky

Na talíři přidáme stranou odložený hrášek, krutony a na hrubo nastrouhaný sýr.