Hráškové rizoto s kuřecími hranolky

43
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 ml kuřecího vývaru
80 ml bílého vína
20 g másla
2 šalotky (cca 40 g)
200 g kuřecích stehenních řízků
50 g hrášku
4 lžíce hladké mouky
200 g rýže Arborio
sůl
pepř
1 vejce
3 lžíce rostlinného oleje
špetka mletého rozmarýnu
špetka sušené petržele (nebo libovolných bylinek)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku. Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno redukovalo na polovinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme trochou vývaru a promícháme. Jakmile se tekutina vstřebá do rýže, přilijeme další část vývaru. Rýže potřebuje 16 až 18 minut, snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme, aby rýže absorbovala tekutinu. Po čase přidáme ještě zbývající vývar a strelizovaný hrášek. Promícháme a opět zakryjeme. Rýže by měl být pevná na skus. V závěru ji osolíme a opepříme.

  3. Mezitím si připravíme kuřecí hranolky. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na kousky podobající se hranolkům, osolíme, přidáme mletý rozmarýn a petrželku. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a opečeme v rozpáleném oleji.

  4. Podáváme s kuřecími hranolky.

Poznámka od kuchařky

Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/hraskove-rizoto-s-ku… a kuřecí hranolky také podle receptu na https://www.toprecepty.cz/recept/48180-rychle-kure…