- reklama -
Suroviny
4 porce
- 350 g mraženého hrášku
- 1 vejce
- 1 vrchovatá lžíce polotučného tvarohu + k podávání
- 2–3 lžíce mouky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- řepkový olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Mražený hrášek nechte povolit, propláchněte ho horkou vodou, slijte, vsypte ho do mixéru a rozmixujte nahrubo.
-
K rozmixovanému hrášku vmíchejte tvaroh, vejce, mouku, bylinky, sůl, pepř a vše pořádně promíchejte.
-
Z těsta tvořte pomocí rukou placičky, které smažte na oleji z obou stran dozlatova. Podávejte s tvarohem.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k