- reklama -
Suroviny
- 350 g mraženého hrášku
- 1 malá cibule (nakrájená na kostičky)
- 3 vejce
- 1/2 hrnku řeckého jogurtu (plus na podávání)
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- pepř
- přepuštěné máslo
- uzený losos
Postup přípravy receptu
-
Mražený hrášek nasypeme do vařící vody a necháme tam cca 3 minuty.
-
Poté vodu slijeme a hrášek vhodíme do mixéru nebo food processoru.
-
Přidáme ostatní ingredience kromě přepuštěného másla a vše rozmixujeme na hladké těsto.
-
Z těsta pomocí lžíce tvoříme malé placičky, které necháme opékat na pánvi s přepuštěným máslem dozlatova.
-
Před servírováním potřeme každou placičku řeckým jogurtem a poklademe uzeným lososem.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
Kuchařka: Susa