
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g mraženého hrášku
- 1 vejce
- 80 g hladké mouky
- sůl
- bílý mletý pepř
- 100 g anglické slaniny
- hrst parmazánových hoblinek
Postup přípravy receptu
-
Hrášek vysypeme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme do sítka a necháme vychladnout.
-
Pak šťouchadlem na brambory nebo tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř a vymícháme těsto. Musí mít takovou konzistenci, aby z něj šly vykrajovat noky, takže pokud je řídké, přidáme ještě trochu mouky.
-
Dvěma polévkovými lžícemi vykrajujeme noky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile noky vyplavou na hladinu, necháme ještě minutku povařit. Noky vyjmeme a podáváme s vyškvařenou slaninou a parmazánovými hoblinkami.
Kuchařka: rebeka









