Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

73
- reklama -

Suroviny

kousek másla
kousek pórku
1 KL pesta z medvědího česneku
2 hrsti hrášku
2-3 PL zakysané smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a pórek orestujeme. Přidáme pesto z medvědího česneku, promícháme a necháme chvilku orestovat (cca 1 minutu – aby se to nepřipálilo).

  3. Přidáme hrášek, zalijeme vodou a vaříme doměkka.

  4. Osolíme, přidáme zakysanou smetanu a rozmixjeme ponorným mixérem.

  5. Necháme ještě provařit cca 1-2 minuty.

  6. Podáváme s toasty.

Poznámka od kuchařky

Rozmixovat můžeme úplně dohladka nebo můžeme nechat malé kousky hrášku – jak komu vyhovuje.

Původně jsem chtěla přidat i pár kapek citronové šťávy, ale pak jsem na ni zapomněla 🙂