
- reklama -
Suroviny
- kousek másla
- kousek pórku
- 1 KL pesta z medvědího česneku
- 2 hrsti hrášku
- 2-3 PL zakysané smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno.
-
V kastrolu rozehřejeme máslo a pórek orestujeme. Přidáme pesto z medvědího česneku, promícháme a necháme chvilku orestovat (cca 1 minutu – aby se to nepřipálilo).
-
Přidáme hrášek, zalijeme vodou a vaříme doměkka.
-
Osolíme, přidáme zakysanou smetanu a rozmixjeme ponorným mixérem.
-
Necháme ještě provařit cca 1-2 minuty.
-
Podáváme s toasty.
Poznámka od kuchařky
Rozmixovat můžeme úplně dohladka nebo můžeme nechat malé kousky hrášku – jak komu vyhovuje.
Původně jsem chtěla přidat i pár kapek citronové šťávy, ale pak jsem na ni zapomněla 🙂
Kuchařka: Johanka128