Hrášková polévka podle Pohlreicha

253
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g hrášku (čerstvý lepší, může být i mražený)
2 střední brambory
150 g slaniny
1 litr vývaru
1 cibule
smetana
česnek
pepř
sůl
toustový chléb na krutonky.

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vodě a necháme okapat. Mezi tím na oleji (použila jsem domácí sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli a 50 g slaniny.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme hrášek (4 lžíce si dáme stranou) a na kostičky nakrájené brambory. Orestujeme a po chvíli přilijeme vývar, přidáme česnek, pepř a sůl. Po změknutí brambor polévku odstavíme z ohně a rozmixujeme dohladka.

  3. Na zjemnění chutě přidáme smetanu a necháme přejít varem. Po dochucení na talíři ozdobíme opečenou slaninou, přisypeme zbytek hrášku a z toustového chleba krutonky.

Poznámka od kuchařky

Z pořadu ANO,ŠÉFE!