![Hrášková polévka podle Pohlreicha_5ffc5b4d4f915.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hraskova-polevka-podle-pohlreicha_5ffc5b4d3ef28.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g hrášku (čerstvý lepší, může být i mražený)
- 2 střední brambory
- 150 g slaniny
- 1 litr vývaru
- 1 cibule
- smetana
- česnek
- pepř
- sůl
- toustový chléb na krutonky.
Postup přípravy receptu
-
Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vodě a necháme okapat. Mezi tím na oleji (použila jsem domácí sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli a 50 g slaniny.
-
Přidáme hrášek (4 lžíce si dáme stranou) a na kostičky nakrájené brambory. Orestujeme a po chvíli přilijeme vývar, přidáme česnek, pepř a sůl. Po změknutí brambor polévku odstavíme z ohně a rozmixujeme dohladka.
-
Na zjemnění chutě přidáme smetanu a necháme přejít varem. Po dochucení na talíři ozdobíme opečenou slaninou, přisypeme zbytek hrášku a z toustového chleba krutonky.
Poznámka od kuchařky
Z pořadu ANO,ŠÉFE!
Kuchař: markeva