- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g hrášku
- 600 ml kuřecího vývaru
- 1 střední cibule
- 100 g másla
- 300 ml smetany
- špetka muškátového oříšku
- 5 plátků toustového chleba nakrájeného na kostičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek, provaříme 10 minut.
-
Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla. Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a procedíme přes hustý cedník.
-
Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.
Poznámka od kuchařky
*Použil jsem zmrazený hrášek.
*Tento recept je z knihy „Prostřeno bez servítků“ od Zdeňka Pohlreicha a nachází se v kapitole „Polévky“ pod názvem „Hrášková s krutony“.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
Kuchař: Miquel