Hrášková polévka (krém) s krutony

161
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g hrášku
600 ml kuřecího vývaru
1 střední cibule
100 g másla
300 ml smetany
špetka muškátového oříšku
5 plátků toustového chleba nakrájeného na kostičky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek, provaříme 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla. Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a procedíme přes hustý cedník.

  3. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.

Poznámka od kuchařky

*Použil jsem zmrazený hrášek.

*Tento recept je z knihy „Prostřeno bez servítků“ od Zdeňka Pohlreicha a nachází se v kapitole „Polévky“ pod názvem „Hrášková s krutony“.

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…