
- reklama -
Suroviny
- 1 lžíce oleje
- 1 malá mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 pórek
- 1 menší celer
- 2 lžíce zelené petrželky
- 1 brambora
- 100 g šunky
- 500 g čerstvého hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce smetany 33%
- špetka soli
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Na oleji asi 30 minut podusíme nkrájenou cibuli, mrkev, česnek, pór, celer, petrželku, brambor a šunku. Přidáme hrášek a zeleninový vývar.
-
Pomalu vaříme, dokud hrášek nezměkne, zhruba 10 minut.
-
Polovinu polévky odebereme a rozmixujeme a vrátíme k nerozmixované polovině. Osolíme, opepříme, každou porci můžeme ozdobit lžící ušlehané šlehačky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Pošli recept paní Martina Slámová
Kuchařka: JanaDorazinova