Hrášková polévka

57
- reklama -

Suroviny

1 lžíce oleje
1 malá mrkev
2 stroužky česneku
1 pórek
1 menší celer
2 lžíce zelené petrželky
1 brambora
100 g šunky
500 g čerstvého hrášku
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce smetany 33%
špetka soli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji asi 30 minut podusíme nkrájenou cibuli, mrkev, česnek, pór, celer, petrželku, brambor a šunku. Přidáme hrášek a zeleninový vývar.

  2. Pomalu vaříme, dokud hrášek nezměkne, zhruba 10 minut.

  3. Polovinu polévky odebereme a rozmixujeme a vrátíme k nerozmixované polovině. Osolíme, opepříme, každou porci můžeme ozdobit lžící ušlehané šlehačky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Pošli recept paní Martina Slámová