
- reklama -
Suroviny
3 porce
- Suroviny:
- 180 g Hrašky na obalování
- 200 ml vody nebo piva
- 100 g Mrkve nadrobno nakrájet
- 50 g cibule nadrobno nakrájet
- 50 g brokolice nadrobno nakrájet
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko.
-
Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme zvolna dozlatova.
-
Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.
Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.
Poznámka od kuchařky
Tyto zeleninové kousky můžete podávat jenom tak, nebo s dressingem, olivami nebo nějakou jinou dobrotou .)
Kuchařka: j.skvarilova








