Hrašenky

81
- reklama -

Suroviny
3 porce

Suroviny:
180 g Hrašky na obalování
200 ml vody nebo piva
100 g Mrkve nadrobno nakrájet
50 g cibule nadrobno nakrájet
50 g brokolice nadrobno nakrájet
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko.

  2. Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme zvolna dozlatova.

  3. Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.

    Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.

Poznámka od kuchařky

Tyto zeleninové kousky můžete podávat jenom tak, nebo s dressingem, olivami nebo nějakou jinou dobrotou .)