- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 plechovka sterilovaného hrášku (větší, ve slaném nálevu)
- 1 lžíce másla (velká)
- 2 lžíce hladké mouky (vrchovaté)
- cca 200 ml vody (teplé, dávám dle hustoty jíšky)
- 250 ml smetany na šlehání
- 4 buřty (kvalitní)
- brambory
- sůl
- ocet
- olej
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou a necháme provařit, aby se utvořil hladký bešamel.
-
Přidáme hrášek i s nálevem a stále mícháme, necháme dojít do bodu varu a nakonec přidáme smetanu, dochutíme podle potřeby solí a octem.
-
Buřtíky nakrojíme jako když je chcete opéct na ohni a opečeme dozlatova na oleji na pánvičce.
Podáváme s vařeným bramborem a navrch položíme opečený buřtík.
Kuchař: janno69