
- reklama -
Suroviny
- dýně Hokaido
- slunečnicový olej
- sůl a pepř
- oblíbené bylinky (rozmarýn, tymián, majoránka,…)
Postup přípravy receptu
-
Dýni Hokkaido omyjeme a rozkrojíme, zbavíme semen i s tím ostatním a čistě vydlabanou dýni rozkrájíme na malé hranolky. Když je chcete mít rychle hotové, dělejte je slabé, asi takové, jaké jsou běžně bramborové hranolky.
-
Hranolky dáme na pekáček, zakápneme malinko olejem, posolíme podle chuti a přidáme koření. Pak je promícháme, aby se všude trochu omastily a koření se promíchalo. Ony se sice dost při pečení smrsknou, ale je to dobrota.
-
Dávala jsem na ně sůl, pepř, kmín a mletý rozmarýn. Žádný jednodušší recept z hokkajda snad neexistuje.
Kuchařka: MamlajdaD