- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 větší červené řepy
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- lžičku uzené papriky
- na balzamikový dip:
- 200 g majonézy
- 1 lžíci balzamikového octa
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme olej, přidáme sůl, pepř a uzenou papriku.
-
Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky.
-
Vložíme je do mísy s olejovou marinádou a pečlivě hranolky ze všech stran obalíme.
-
Vyskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme při 180°C asi 35 minut, klidně i déle. Musí hezky ztmavnout, pak jsou výborné.
-
Já je oproti původnímu receptu ještě po opečení posolila, protože mi to chutnalo víc. Jsou opravdu moc dobré, my si je dali ke grilovaným křidýlkům a moooc jsme si pochutnali. Hledala jsem nějakou netradiční přílohu a tento nápad se mi líbil.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Petra Benesova