
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 cibulka
- 5 plátků anglické slaniny
- 1-2 hrsti studených hranolků
- 2 vejce
- strouhaný tvrdý sýr podle chuti
- petrželka
- pažitka -nemusí být
- kečup -kdo ho nerad nedává
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na oleji si osmažíme nahrubo nakrájenou cibulku, když zrůžoví, rozpostřeme kolečka salámu na něj nandáme hanolky, trochu opečeme a vyklepneme vajíčka, která osolíme, opepříme, necháme zatáhnout bílek a nakonec posypeme sýrem, který když se rozpustí můžeme posypat petželkou a vypneme.
-
Můžeme si vajíčka pokapat kečupem a obložit zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Je to vlastně takový hranolkový hemenex-proto ten název. Zbylé hranolky se moc nedají upotřebit, tak jsem z lítosti nad nimi udělala takovou improvizaci, na které jsme si pochutnali. Nic se nemá vyhazovat a všechno se dá zpracovat.
Kuchařka: Bibinka









