
- reklama -
Suroviny
2 litry
- 300 g žlutého hrachu (může být i jiný)
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- majoránka podle chuti
- 1 lžička oregána
- 1 kostka Masoxu
- sůl
- pažitka
- vařená rýže podle hustoty polévky
- 1 lžička Vegety
- 1 velkou lžíci Solamylu
- 100 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu
-
Hrách si namočíme a druhý den uvaříme s oreganem, cibulkou nakrájenou najemno, česnekem na plátky a masoxem.
-
Až je uvařeno, tak přidáme vegetu, majoránku, oregano a dosolíme je-li třeba.
-
Polévku povaříme, přidáme vařenou rýži, smetanu v níž jsme rozpustili solamyl, ještě provaříme a dáme pažitku.
-
K polévce podáváme čerstvé houstičky.
Poznámka od kuchařky
Zbyla rýže, tak jsem vyzkoušela hrachovku trochu jinak a kdyby nebyla dobrá, tak jí sem ani nedám.
Kuchařka: Bibinka