Hrachovka s oreganem, smetanou a rýží

63
- reklama -

Suroviny
2 litry

300 g žlutého hrachu (může být i jiný)
1 cibule
5 stroužků česneku
majoránka podle chuti
1 lžička oregána
1 kostka Masoxu
sůl
pažitka
vařená rýže podle hustoty polévky
1 lžička Vegety
1 velkou lžíci Solamylu
100 ml sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si namočíme a druhý den uvaříme s oreganem, cibulkou nakrájenou najemno, česnekem na plátky a masoxem.

  2. Až je uvařeno, tak přidáme vegetu, majoránku, oregano a dosolíme je-li třeba.

  3. Polévku povaříme, přidáme vařenou rýži, smetanu v níž jsme rozpustili solamyl, ještě provaříme a dáme pažitku.

  4. K polévce podáváme čerstvé houstičky.

Poznámka od kuchařky

Zbyla rýže, tak jsem vyzkoušela hrachovku trochu jinak a kdyby nebyla dobrá, tak jí sem ani nedám.