Hrachovka s kroupami

55
- reklama -

Suroviny
2 porce

60 g loupaného hrachu
10 g hladké mouky
20 g oleje
50 g cibule
10 g krup
1 žloutek
petrželka nebo medvědí česnek
sůl
pepř
1/2 dcl mléka
1/2 l vývaru z masoxu
česnek
majoránka podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přes noc namočíme. Na druhý den jej scedíme a dáme vařit do půl l vody s masoxem.


    Zobrazit celý recept

  2. Na 1 lžíci oleje osmažíme cibulku, přidáme mouku a petrželku, nebo medvědí česnek a zalijeme již uvařeným hrachem i s vývarem.

  3. Kroupy uvařímě do měkka, zcedíme, propláchneme a přidáme do vařící polévky.

  4. Žloutek rozmícháme v mléce a přilijeme do polévky.

  5. Osolíme, opepříme podle chuti. Můžeme přidat 2 špetky majoránky a 2 stroužky česneku.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Dia kuchařka nejen pro diabetiky