
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 60 g loupaného hrachu
- 10 g hladké mouky
- 20 g oleje
- 50 g cibule
- 10 g krup
- 1 žloutek
- petrželka nebo medvědí česnek
- sůl
- pepř
- 1/2 dcl mléka
- 1/2 l vývaru z masoxu
- česnek
- majoránka podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Hrách přes noc namočíme. Na druhý den jej scedíme a dáme vařit do půl l vody s masoxem.
-
Na 1 lžíci oleje osmažíme cibulku, přidáme mouku a petrželku, nebo medvědí česnek a zalijeme již uvařeným hrachem i s vývarem.
-
Kroupy uvařímě do měkka, zcedíme, propláchneme a přidáme do vařící polévky.
-
Žloutek rozmícháme v mléce a přilijeme do polévky.
-
Osolíme, opepříme podle chuti. Můžeme přidat 2 špetky majoránky a 2 stroužky česneku.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Dia kuchařka nejen pro diabetiky
Kuchařka: JanaDorazinova