Hrachové smaženky

43
- reklama -

Suroviny

1/2 kg hrachu
100 g tvrdého sýra(eidam,gouda)
2 vejce
1 lžička vegety
3 stroužky česneku(i víc)
majoránka
sůl
pepř pažitka
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si přes noc namočíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den přilijeme vodu, uvaříme, měkký scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme ho na jemnou kaši.

  3. Sýr a česnek nastrouháme, přidáme k hrachu a doplníme kořením-majoránka,vegeta,pepř,sůl a pak vejce a směs rozmícháme.

  4. Z těsta vytvoříme koule, nebo placky, obalíme ve strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji.

Poznámka od kuchařky

K těmto smaženkám je nejlepší zelný salát. Smaženky jsou hodně jedlé a dájí se jíst i studené a do těsta můžeme přidat nastrouhaný točený salám(pro masožravce).

Zdroj receptu je ze Světu ženy a upraven.