- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg hrachu
- 100 g tvrdého sýra(eidam,gouda)
- 2 vejce
- 1 lžička vegety
- 3 stroužky česneku(i víc)
- majoránka
- sůl
- pepř pažitka
- strouhanka na obalení
Postup přípravy receptu
-
Hrách si přes noc namočíme.
-
Druhý den přilijeme vodu, uvaříme, měkký scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme ho na jemnou kaši.
-
Sýr a česnek nastrouháme, přidáme k hrachu a doplníme kořením-majoránka,vegeta,pepř,sůl a pak vejce a směs rozmícháme.
-
Z těsta vytvoříme koule, nebo placky, obalíme ve strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji.
Poznámka od kuchařky
K těmto smaženkám je nejlepší zelný salát. Smaženky jsou hodně jedlé a dájí se jíst i studené a do těsta můžeme přidat nastrouhaný točený salám(pro masožravce).
Zdroj receptu je ze Světu ženy a upraven.
Kuchařka: Bibinka