Hrachová polévka z uzených křížových kostí

57
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg uzené kosti (křížové)
1 l vody
300 g hrachu
1 cibule
1 pastinák
1-2 brambory
3-6 zoubků česneku
sůl
pepř celý
nové koření
bobkový list
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Hrách namočíme přes noc do vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Uzenou křížovou kost vložíme do hrnce, přidáme koření, česnek, polovinu brambory nakrájenou na drobno a zalijeme studenou vodou – nesolíme. (Je dobré si nechat křížovku při nákupu přeseknout, vyhneme se překvapení, když se nám nevejde do hrnce).

  3. Vaříme na pomalém ohni – necháme jen táhnout, dokud maso není měkké a jde dobře od kosti.

  4. Na pánvi orestujeme zeleninu a druhou polovinu brambor pokrájených na větší kusy. Spolu s hrachem přidáme do polévky.

  5. Povaříme do změknutí zeleniny, vyndáme kosti, obereme maso a vrátíme do polévky.

  6. Nezahušťujeme – jemně pokrájená brambora se rozvařila a zahustila polévku.

  7. Na talíři zdobíme posekanou petrželovou natí, nebo jemně seříznutou brokolicí.