![Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré_5ff7ca0c68089.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hrachova-kase-s-rozmarynovym-krutim-stehnem-pecenem-na-cesneku-a-mrkvovo-cesnekovym-pyre_5ff7ca0c56836.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Hrachová kaše:
- 500 g půleného žlutého hrachu
- 2 litry vody
- 1 čajová lžička himálajské soli
- Rozmarýnové krůtí stehno:
- 1 krůtí stehno
- 150 ml voda na podlití
- 1 menší cibule
- 1 čajová lžička rozmarýnu
- špetka himálajské soli
- Pyré: (z pečené mrkve a česneku)
- 1 větší palička česneku
- 4 menší mrkve
Postup přípravy receptu
-
Hrách propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a vaříme přibližně hodinu do měkka.
-
Mezitím si rozpálíme troubu a připravíme krůtí stehno, které vložíme do pekáče, posypeme rozmarýnem, špetkou soli a vložíme do trouby.
-
Připravíme si česnek, který oloupeme a každý měsíček rozkrojíme na půl.
-
Oloupeme si mrkev, kterou rozkrojíme jak podélně tak napříč.
-
Jakmile stehno pustí trochu šťávy, přilijeme 150 ml vody a přidáme česnek s mrkví. Pečeme zhruba hodinu, v posledních minutách zvýšíme teplotu, aby se vytvořila kůrka.
-
Hrachová kaše bude hotová dřív než stehno. Odstavíme jí ze sporáku, rozmixujeme a přiklopíme pokličkou. Když je stehno upečené, odebereme si do misky česnek s mrkví a rozmixujeme do hladka.
Kuchařka: Karol89