
Suroviny
- 400 g žlutého půleného hrachu
- 250-300 g uzeného masa
- 2 mrkve
- velká cibule
- 3 snítky libečku
- 2 stroužky česneku
- bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- kousek sádla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Hrách zalijeme vodu, přidáme koření bez soli, nasekaný česnek a vaříme do poloměkka. Mrkev nastrouháme nahrubo, maso nakrájíme na kostky a libeček svážeme nití. Vše přidáme k hrachu a vaříme doměkka.
-
Ke konci už hlídáme, mícháme a podléváme jen podle potřeby. Kaše se nebude zahušťovat, ani mixovat, tak by měla mít hustší konzistenci. Na konec vytáhneme koření, libeček a kaši dochutíme solí a pepřem.
-
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova a vmícháme do kaše, nebo necháme na polití. Podáváme s chlebem a sterilovanými okurkami.
Poznámka od kuchařky
Já jsem si odložila plátky masa a opekla, spíše kvůli fotce. Kdyby chtěl kaši někdo hladkou a rozmixovanou, uvaří ji bez uzeného a podává s opečeným masem při servírováni. Ale když se vaří uzené společně s hrachem, má kaše mnohem lepší chuť. Pak už jen cibulka a okurky.









