Hrachová kaše s dýní

205
- reklama -

Suroviny

300 g žlutého půleného hrachu
cca 150 g očištěné dýně
3 lžíce červené čočky
2-3 stroužky utřeného česneku
1 bobkový list
vývar z kostí nebo drůbeží
plátek másla
smetana na vaření na případné zředění
sůl
pepř
majoránka
K podávání:
1 cibule
sádlo
uzené maso nebo uzenina

Postup přípravy receptu

  1. Hrách, čočku a na kostičky nakrájenou dýni dáme vařit do vývaru s bobkovým listem. Vývaru dáme asi tak dva prsty nad hrách. Vaříme do měkka. Hrách se dobře rozvaří a nemusí se mixovat.

  2. Měkký hrách dochutíme česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Vmícháme máslo a případně lehce zředíme smetanou. Hustota by měla být akorát, čočka se taky rozvaří a zahustí.

  3. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Porce hrachové kaše podáváme polité smaženou cibulí a opečenou uzeninou nebo uzeným. Přikusujeme chléb a kyselé okurky.