- reklama -
Suroviny
- 300 g zeleného půleného hrachu
- 1 střední cibule
- 1 řapík celeru
- 2-3 stroužky česneku
- 150-200 ml smetany na vaření
- 20 g parmazánu
- lžíce hladká mouky
- lžíce sádla
- sůl
- pepř
- uzené maso nebo opečená uzenina
- smažená cibulka na posypání
Postup přípravy receptu
-
Hrách namočíme přes noc do studené vody.
-
Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc, jen asi 2 cm nad hrachem.
-
Z nakrájené cibule a česneku uděláme na sádle jíšku a zalijeme smetanou.
-
Spojíme s uvařeným hrachem a projedeme tyčovým mixerem.
-
Necháme povařit, přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme, případně zředíme na požadovanou hustotu.
-
Podáváme s opečenou uzeninou, posypané smaženou cibulkou a chlebem.
Kuchařka: mika59